Leasebak vervangt salarisverhoging in IT

De gemiddelde beloning in de automatiseringsbranche is in 1997 met slechts 1 procent gestegen. Dit valt af te leiden uit het beloningonderzoek van adviesbureau De Breed en Partners. De krapte op de arbeidsmarkt heeft derhalve niet geleid tot forse salarisverhogingen van het personeel.

De salarissen van de automatiseerders lopen keurig in lijn met de inflatie en ontwikkelingen op het Nederlandse loonfront. Wel is de leasebak een onderdeel van de meeste arbeidscontracten geworden. Bij ruim 81 procent van de werknemers is de leasewagen opgenomen in de arbeidsvoorwaarden. In de andere sectoren kan niet meer dan 10 procent van het personeel beschikken over een auto van de zaak. Deze compenseert het traditionele lagere salaris in de IT-sector. De branche scoort een gemiddeld jaarsalaris van 95 duizend gulden: duizend meer dan het landelijke gemiddelde.
Werken in de zakelijke dienstverlening levert het meest op, ruim een ton per jaar. De overheid betaalt het slechts, 83 duizend gulden. Uit het onderzoek komt wederom naar voren dat de automatisering een mannenwereld is. Slechts 3 procent van de werknemers is vrouw.Computable had de voorlopige resultaten van dit onderzoek al in september gepubliceerd in de bijlage Werk en Automatisering.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1997-11-13T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.