EZ leent geld aan starters e-diensten

Dit jaar is nog overheidsgeld beschikbaar voor nieuwe commerciële online-diensten. Van 28 november tot en met 29 december is daarvoor een nieuwe tender geopend. Dat is wat later dan aanvankelijk was geraamd. Alleen de beste projecten krijgen een financiering.

Bedrijven kunnen in aanmerking komen voor risicodragende kredieten. Het ministerie van Economische Zaken dekt dan 40 procent van de projectkosten met een maximum van vier miljoen gulden per project.
Door het risico voor ondernemers te verkleinen, hoopt de overheid nieuwe initiatieven op elektronische snelwegen te stimuleren. Wordt het project commercieel een succes, dan moeten de ondernemers het krediet aflossen.
Vorig jaar werd voor ruim twintig miljoen gulden aan kredieten toegezegd, op een totaal van tachtig miljoen aan aanvragen. Dit jaar is dertig miljoen gulden beschikbaar. De kredietregeling voor elektronische dienstenontwikkeling (Kredo) blijft volgend jaar bestaan. De uitvoering van de regeling berust bij Senter.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1997-12-01T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.