Meer vrouwen gaan Internetten

Steeds meer vrouwen in Nederland gebruiken Internet. Momenteel is ruim 30 procent van de online bevolking vrouw. Eind 1995 was nog maar 12 procent van de frequente Internet-gebruikers vrouw. Eind vorig jaar was dat al 21 procent.

Dit blijkt uit een onderzoek van Trendbox naar het gebruik van Internet onder Nederlanders van zestien jaar en ouder. Elk kwartaal wordt daartoe een steekproef gehouden. Ditmaal zijn twintigduizend telefonische interviews gedaan. Enquêtes die geheel via Internet zelf lopen, plegen veel lagere percentages deelnemende vrouwen op te leveren.
Trendbox-onderzoeker Fred Schipper: "Er wordt nog wel eens gesuggereerd dat vrouwen hooguit 10 procent van de Internet-bevolking zouden uitmaken. Dat komt dan naar voren uit onderzoeken die op Internet zelf worden uitgevoerd." Schipper heeft de indruk dat zich een vertekening in de resultaten voordoet, omdat vrouwen gesteld zijn op anonimiteit. Als je te nadrukkelijk als vrouw herkenbaar bent, zou je daar last mee kunnen krijgen.
Trendbox ziet de groei van het aantal Internet-gebruikers afzwakken. Spectaculaire groeicijfers zijn op korte termijn niet meer te verwachten, al breidt de groep gebruikers zich nog steeds uit. Ruim één miljoen Nederlanders van zestien jaar en ouder is minstens één keer per week op Internet te vinden.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1997-12-08T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.