Sun presenteert model voor Edunet

Sun Microsystems is gisteren met zijn voorstel voor Edunet naar buiten getreden. De onderneming is één van de drie partijen die de aanbesteding voor het computernetwerk voor alle scholen in Nederland in de wacht wil slepen.

Sun gaat de strijd aan met het consortium van PTT, IBM en Roccade, en met het samenwerkingsverband tussen Enertel, regionale telecombedrijven en kabelexploitanten.
Sun heeft een concept ingediend voor een nieuw op te richten instituut, dat als dienstverlener moet optreden voor het onderwijs. Deze Educatieve Service Provider (ESP) staat centraal in het model. De ESP verzorgt alle netwerkdiensten voor de diverse aangesloten onderwijsinstellingen. Hierdoor ontstaat een intranet waarop alle informatie en software beschikbaar is. Volgens Sun kunnen de scholen, door gebruik te maken van krachtige servers en het Java- platform, volstaan met goedkope en makkelijk te beheren netwerkcomputers. Eventueel kunnen deze apparaten worden aangevuld met PC's voor andere toepassingen.
Directeur Wim Beltman van Sun Microsystems Nederland zegt dat ervaringen in Amsterdam bewijzen dat het model van Sun in de praktijk werkt. "In het project voor computers in het Amsterdamse onderwijs is eveneens gekozen voor een model met krachtige servers en netwerkcomputers." Beltman benadrukt dat de kosten van het model beperkte zijn. Het ministerie verwacht deze maand een beslissing te nemen over de aanbesteding.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1997-12-09T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.