Massale inschrijving op regeling WBSO

Al zo'n twaalfduizend bedrijven hebben zich ingeschreven voor een fiscale regeling van het ministerie van Economische Zaken voor technologisch onderzoek. Het budget voor 1999 van 632 miljoen gulden is daardoor met honderd miljoen overtekend.

Minister Jorritsma van Economische Zaken (EZ) is daarom genoodzaakt de fiscale aftrek over de tweede schijf van de loonkosten voor speur- en ontwikkelingswerk met 4,5 procent te verlagen naar 13 procent. De aftrek voor de eerste schijf blijft 40 procent.
Op grond van de Wet bevordering speur- en ontwikkelingswerk (Wbso) kunnen bedrijven een fiscale tegemoetkoming krijgen voor technologie-ontwikkeling en -onderzoek. Zij kunnen zich inschrijven bij Senter, de instantie die namens EZ de regeling uitvoert. Er wordt maximaal vijftien miljoen gulden per bedrijf uitgekeerd via een aftrek van een vastgesteld percentage van de loonsom.
Hoe hoog de percentages in de komende jaren worden, is nog niet vastgesteld. EZ buigt zich eerst over de in het regeerakkoord voorgestelde bezuiniging op de Wbso.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1998-12-29T00:00:00.000Z Redactie Computable