Compaq en bonden sluiten cao

Computerleverancier Compaq heeft met de vakbonden overeenstemming bereikt over de arbeidsvoorwaarden van zowel medewerkers van Compaq als de medewerkers van het voormalige Tandem en Digital.

De overeenkomst, die momenteel aan de medewerkers wordt voorgelegd, staat in het teken van flexibiliteit. Het nieuwe contract is officieel per 1 januari 1999 van kracht. Compaq garandeert dat niemand er op achteruit gaat.
Naast twintig vakantiedagen heeft volgens een persbericht van FNV Bondgenoten iedereen acht flexdagen, die vrijelijk zijn in te vullen. Daarnaast hebben medewerkers nog het recht acht vrije dagen te kopen. Het Digital-personeel houdt hierdoor zijn ATV-dagen.
Opmerkelijk is verder de hoge reservering die het bedrijf uittrekt voor kinderopvang: 2 procent van de totale loonsom. Het jonge personeelsbestand van Compaq maakt dat echter noodzakelijk. Tot slot zijn de ontplooiingsmogelijkheden binnen het computerbedrijf goed geregeld: studiekosten worden volledig vergoed en hoeven bij vertrek niet te worden terugbetaald. Ook mogen werknemers de studie volledig in 'de baas zijn tijd' uitvoeren.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1998-12-24T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.