IBM en Microsoft in 2000-rechtszaken

Zowel Microsoft als IBM en diens partner Medic Computer Systems zijn verwikkeld in rechtszaken vanwege millennium-problemen in hun producten. In het eerste geval gaat het om de ontwikkeltools Foxpro en Visual Foxpro. In het tweede geval om het besturingssysteem AIX 4.1 en versie 7.0 van Medics software.

Beide rechtszaken worden gevoerd voor alle gebruikers die de ontwikkelsoftware of de medische applicatie plus RS/6000-server hebben aangeschaft. De aanklagers stellen dat de leveranciers willens en wetens hun producten hebben verkocht terwijl er datum-gerelateerde problemen in de programmatuur zijn. "Foxpro en Visual Foxpro zijn in potentie niet in staat datums na 31 december 1999 te verwerken", beweren advocatenkantoren Gold & Rosenfeld in Chicago en Gogelm Phillips en Garcia in Massachusets. Deze juristen eisen dat Microsoft op eigen kosten alle gebruikers van deze software waarschuwt en voorziet van een lapmiddel.
IBM biedt al een 2000-fix voor zijn Unix-variant AIX 4.1. Medic heeft versie 7.0 van zijn programmatuur voor patiëntenregistratie ook opgewaardeerd tot 2000-bestendigheid. De rechtszaak draait echter om de bundeling van deze twee producten. Medic vraagt namelijk een vergoeding voor het opwaardering die nodig is voor AIX om de eigen gerepareerde software te laten draaien. De eis is ook hier gratis berichtgeving aan alle gebruikers en correctie van deze gevoeligheid voor het 2000-probleem.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1998-12-24T00:00:00.000Z Redactie Computable


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.