Baan zoekt christelijke afstudeerders

Baan Development introduceert een bonusregeling voor studenten die erin slagen medestudenten te laten solliciteren bij Baan. Als de onderneming iemand aanneemt, wordt de werver er volgens een woordvoerder "niet slechter van".

Het bedrijf wil zo talentvolle afstudeerders vroegtijdig signaleren. De actie is alleen aangekondigd in twee christelijke dagbladen. Doel hiervan is de christelijke achtergrond van het bedrijf te versterken.
Via twee paginagrote advertenties in christelijke dagbladen, het Reformatorisch Dagblad en het Nederlands Dagblad, zijn studenten aan technische- of informatica-opleidingen opgeroepen om zich aan te melden voor het project. Op de eerste ontmoetingsdag voor studentwervers in december kwamen minder mensen af gehoopt, maar wel voldoende om het project voort te zetten.
Ook vertegenwoordigers van christelijke studentenverenigingen waren uitgenodigd. In dit circuit heeft het bedrijf een goede ingang door de orthodox-christelijke achtergrond van beide oprichters. Via deze verenigingen hoopt Baan reservoirs van afstudeerders aan te boren waar andere bedrijven niet zo makkelijk toegang tot hebben. "We hebben deze vorm van werving niet echt nodig om aan voldoende mensen te komen", beweert Human Resource manager Johan Blok van Baan. "Het is een extraatje, en het is ook goed voor de naamsbekendheid." Er is bovendien een tweede doel mee gediend, aldus Blok. Het betreft mensen die 'passen bij de cultuur van Baan'. Via de christelijke kranten bereik je "minder mensen, maar we bewandelen dit spoor om meer mensen uit orthodox-christelijke kring binnen te krijgen."
De wervers moeten andere studenten interesseren voor Baan. De afstudeerders krijgen vervolgens een gesprek. Het voortijdig afbreken van de studie is niet de bedoeling. "De deal is dat wanneer we iemand aannemen, de werver er niet slechter van wordt", aldus Blok. Hoeveel schuift het? "Dat ligt om en nabij de duizend gulden.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1998-01-28T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.