Toezegging Debis over loonsverhoging

Automatiseringsbedrijf Debis heeft de bonden vanmidddag toegezegd een structurele loonsverhoging van 1,5 procent door te voeren. Volgens een woordvoerder van de CNV is hierover een "herenakkoord" bereikt.

Dit is een doorbraak in de vastgelopen cao-onderhandelingen bij Debis. CNV-onderhandelaar Peter Geraerds liet tijdens een schorsing weten dat er nog een lange weg te gaan is voor er volledige overeenstemming zal zijn bereikt. Het cao-overleg was vorige week vastgelopen op de wens van Debis om de ruimte voor loonsverhoging volledig in te zetten voor variabele beloning en winstdeling. De bonden konden niet met deze wens leven en stapten uit het overleg. Vrijdag boden FNV, CNV en De Unie een petitie aan, waarin ze pleitten voor een structurele loonsverhoging.
"Het is een principiële kwestie", reageert Geraerds. "In de eerste onderhandelingsronde stemde Debis wel in met een structurele beloning. Nu wil de directie de beloning winst- of prestatie-afhankelijk maken." Deze veranderde visie van Debis was voor de bonden de reden om de onderhandelingen te staken. "Vrijdag onderhandelen de partijen verder.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1998-02-02T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.