Intranet slaat aan in Nederland

Zeker 20 procent van de bedrijven en overheden in Nederland gebruikt al een intranet, terwijl nog eens 30 procent experimenteert met deze netwerkvorm. Dit blijkt uit een onderzoek van Kpmg Management Consulting.

Daarnaast constateert het adviesbureau een sterke stijging in de toepassing van elektronische commercie en groupware, programmatuur voor samenwerken via computernetwerken.
Het Kpmg-onderzoek wijst uit dat 10 procent van de ondervraagde organisaties gebruik maakt van elektronische handel en dat 20 procent er proeven mee neemt. De bedrijven die al actief zijn op dit gebied, schatten dat zij hun investering binnen drie jaar terugverdienen. Groupware werd in 1996 bij 28 procent van de grote organisaties toegepast. Vorig jaar steeg dit aantal naar 36 procent, aldus Kpmg.
De onderzochte ondernemingen beschouwen de netwerkcomputer (NC) als 'de grootste mislukking op het gebied van IT-trends'. Nauwelijks 5 procent heeft netwerkcomputers operationeel. Daar tegenover staat 60 procent van de bedrijven die zegt dat de implementatie van NC's op dit moment 'niet aan de orde is'. Het valt hierbij op dat 20 procent wel nadenkt over de toepassing van de netwerkcomputer. Volgens Kpmg is het dus nog te vroeg om te concluderen dat dit concept van Oracle en Sun niet aanslaat.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1998-02-10T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.