Wijers steekt 40 miljoen in starters

Minister Wijers van Economische Zaken (EZ) gaat veertig miljoen gulden investeren in ondersteuning van startende bedrijven op het gebied van informatie en communicatietechnologie (ICT).

Begeleiding door vooraanstaande IT-ers, huisvesting en financiering spelen een sleutelrol in dit initiatief. Doel van het zogenoemde Twinning-project is Nederlandse ICT-bedrijven met exportproducten marktaandeel te helpen opbouwen op internationale markten.
Wijers streeft naar een Nederlandse koppositie in Europa. Met het Twinning-concept komt hij tegemoet aan de behoeften van startende ICT'ers: advies, ondersteuning en financiering. HetTwinning Netwerk is één van de drie elementen uit het initiatief dat onderzoeksbureau Booz, Allen & Hamilton voor de minister op papier zette.
Vijftien vooraanstaande ICT-ers, onder leiding van Roel Pieper, gaan startende bedrijven selecteren en ondersteunen bij het leggen van internationale contacten. Daarnaast opent EZ eind dit jaar eenTwinning Center, waar starters gehuisvest en begeleid kunnen worden. De komende vier jaar komen er in totaal vier van deze Centers.
Tenslotte stimuleert Wijers middels tweeTwinning Fondsen uitverkoren starters met de financiering van veelbelovende bedrijfsactiviteiten: het startfonds (dertig miljoen van overheid) voor ondersteuning van starters, en het groeifonds (financiering door private financiers en overheid) voor bedrijven in de groeifase.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1998-02-11T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.