Informix komt met Linux-software

Softwareleverancier Informix geeft de Linux-ontwikkelaars een nieuwe versie van zijn Dynamic Server-databank en een aantal hulpmiddelen voor het freeware besturingssysteem.

De Linux Edition Suite van deze software bevat de databankserver van het bedrijf, de Client Software Development Kit en Informix Connect, die Odbc-, Jdbc- en Apache-verbindingen biedt. Dit pakket komt op 24 december uit; een evaluatieversie van dertig dagen is dan te downloaden van de website. Gebruikers krijgen na aanschaf het recht op volledige technische ondersteuning van Informix. De prijs van deze Linux-software is nog niet bekend.
De directie van Informix meent dat de vraag naar zijn software voor het Linux-platform tegenwoordig vooral afkomstig is van bedrijfsklanten die wel wat te besteden hebben. In juli proefde de softwarefabrikant al voorzichtig aan het freeware besturingssysteem door een gratis versie van zijn SE-databank uit te brengen. Die software was bedoeld voor nieuwsgierige ontwikkelaars, aldus Informix. De hieruit voortgekomen overweldigende vraag leidde tot een uitbreiding van de Linux-plannen.
 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1998-12-21T00:00:00.000Z Redactie Computable