Exchange-verbetering komt dit jaar

Microsoft komt nog dit jaar met een nieuw Service Pack en een aantal migratiehulpmiddelen voor Exchange Server 5.5. Deze software is vanaf 31 december verkrijgbaar van Microsofts website.

Dit tweede 'onderhoudspakket' bestaat uit een verzameling lapmiddelen en verbeteringen die tot nu toe los zijn uitgekomen. Nieuwe mogelijkheden zijn een replicatie-hulpmiddel waarmee gebruikers informatie in gedeelde folders kunnen synchroniseren tussen verschillende organisaties. Daarnaast is er een 'wizard' die helpt bij het verhuizen van servers van de ene fysieke lokatie naar een andere, bijvoorbeeld een andere vestiging van een bedrijf. Verder ondersteunt Exchange Server met dit aanstaande Service Pack ook S/Mime versie 2 voor de Macintosh-versie van de e-mailclient Outlook.
De migratiehulpmiddelen zijn bedoeld voor gebruikers die overstappen van ondermeer Lotus' Notes en cc:Mail, Novells GroupWise en IBM's OfficeVision. Deze software bevat ook verbindingen voor kalender-programma's. Vooralsnog blijft de verschijningsdatum van de volgende versie van Exchange (codenaam Platinum) onbekend. Dit pakket komt uit na de lancering van Office 2000.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1998-12-21T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.