Internetters geplaagd door 'vastlopers'

Een groeiende groep Internet-gebruikers wordt geplaagd door het vastlopen of plotsklaps herstarten van hun Windows NT- of Windows 95-computer. De oorzaak van dit verschijnsel is het toezenden van een Nuke-commando dat gebruik maakt van een beveiligingslek in de 32-bits Windows-besturingssystemen. Daardoor legt het die computers plat.

Internet-provider Euronet raadt abonnees die Windows NT of -95 gebruiken aan om de gaten in die software te dichten metpatches die Microsoft inmiddels heeft uitgebracht. De onverlaten achter programma's als Winnuke zitten echter ook niet stil en hebben weer nieuwe versies uitgebracht die deze reparatie omzeilen. Diverse ontwikkelaars zijn nu in een wedren verwikkeld met de krakers om de destructieve programmatuur te neutraliseren. Veel van deze verbeterde patches worden verspreid via Internet en computerbladen.
Provider Euronet werkt nu aan het achterhalen van de identiteit van een grote 'bommenzender' die opereert vanuit de Verenigde Staten. In de VS zijn de laatste tijd ook steeds meer van dergelijke aanvallen waargenomen. Hierbij zijn vooral overheidsinstanties en openbare instellingen het slachtoffer. Het probleem is dat het voor de getroffenen niet altijd duidelijk is waardoor hun systemen vastlopen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1998-03-16T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.