Syntegra lokt personeel met flexpakket

Systeemintegrator Syntegra wil dit jaar ongeveer vijfhonderd mensen aannemen, aldus Wilbert Kieboom, sinds januari directeur. Om de werving kracht bij te zetten introduceert de dochter van British Telecom (BT) in mei een flexibel pakket van arbeidsvoorwaarden. Verder streeft ze naar meer naamsbekendheid.

Vanaf volgende maand kunnen de werknemers bij Syntegra jaarlijks een eigen pakket arbeidsvoorwaarden samenstellen. Syntegra zet dit programma in tijdens de uitgebreide wervingscampagne die onlangs is gestart, die ook de naamsbekendheid moet verbeteren. Uit onderzoek blijkt namelijk dat 50 procent van de automatiseerders wel van Syntegra heeft gehoord, maar niet weet waar het voor staat. Kieboom hoopt dat de campagne ongeveer vijfhonderd nieuwe medewerkers oplevert. Het eerste kwartaal zijn al 150 nieuwelingen gecontracteerd.
Kieboom trof bij zijn aantreden in januari een organisatie aan die een roerige periode achter de rug had. In 1997 ging het door BT overgenomen Rijnhaave, een groep van meer dan twintig bedrijven, onderdeel uitmaken van Syntegra. Bovendien stapte het management van de onderneming in september op. Het personeelsverloop was vorig jaar erg groot, ongeveer 15 procent. Kieboom wil de personeelsuittocht terugbrengen tot ongeveer 6 procent.
Kieboom, voorheen ondermeer werkzaam als vice-president voor de Europese verkoop- en marketingafdeling van Tandem, heeft in het eerste kwartaal al een flinke stempel op de organisatie gedrukt. Hij heeft een nieuw managementteam neergezet van "zware jongens die in staat zijn de organisatie te runnen". Het team heeft ondermeer de opdracht om de contacten met het Engelse hoofdkantoor te verbeteren. De directeur wil de kleinere afdelingen van Syntegra integreren tot een groter geheel om doelmatiger te werken. Daarnaast werkt hij hard aan het verbeteren van de consultancy-tak van de onderneming. Hij gaat ervan uit dat Syntegra middels een overname deze dienst binnenhaalt.
Syntegra beschikt over een eigen opleidingsinstituut. Geworven afgestudeerden van een universitaire of hbo-opleiding doorlopen een scholingstraject van drie tot vier maanden. Ook de IT-professionals keren regelmatig terug in de schoolbanken. Tevens leidt Syntegra werknemers van klanten op.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1998-04-21T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.