Automatiseerders geven vakbond voldoende

Vakbondsleden vinden acceptatie van prestatiebeloning in de cao's van IT-bedrijven een zwak punt in het beleid van vakbond FNV. Dit blijkt uit een onderzoek van Basis en Beleid organisatie-adviseurs naar de bedrijfsgroep IT/ET van de FNV.

Het bureau hield een telefonische enquête onder vakbondsleden in genoemde sectoren.
Zwak punt van de vakbond noemden de respondenten uit de IT-branche de niet professionele organisatie van de vakbond. Ook vinden ze het feit dat er nog geen cao is afgesloten voor de IT-sector een toonbeeld van zwak beleid. De ondervraagden zien ook positieve ontwikkelingen. Als sterke punten van FNV brachten zij een "weloverwogen en evenwichtig arbeidsvoorwaardenbeleid" naar voren. Ook het niet ondertekenen van de ICK-cao noemen ze sterk. Het algemene oordeel over het gevoerde beleid van FNV is positief. De IT-respondenten vinden wel dat de bond te weinig profiteert van de verbetering van de economie wat betreft de looneisen. Ook hamert de FNV volgens hen teveel op de 36-urige werkweek.
De respondenten uit de IT-sector gaven FNV gemiddeld een 6,9 als rapportcijfer. Het onderzoek formuleert een aantal belangrijke thema's voor de komende jaren; uitbesteding, fusies en overnames, cao's, variabele beloning, flexibiliteit, werkdruk, opleidingen en ouderenbeleid.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1998-04-21T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.