BTG teleurgesteld in vrije telecommarkt

De ontwikkeling van de concurrentie op de vrije telecommarkt is teleurstellend. Dit zei voorzitter Rob Matthijssen van de vereniging van Bedrijfstelecommunicatie Grootgebruikers (BTG) vandaag tijdens de eerste themadag van zijn organisatie.

"De markt voor vaste telefonie is stevig in handen van KPN Telecom." Volgens Matthijssen valt het marktaandeel van de nieuwe leveranciers in het niet bij dat van KPN Telecom. De voorzitter baseert zich op de resultaten van het jaarlijkse opinie-onderzoek dat BTG uitvoert onder de in totaal 181 leden.
Het onderzoek geeft aan dat 39 procent van de grootgebruikers overweegt voor hun nationale telefonie over te stappen naar een andere aanbieder. Voor internationale telefonie overweegt 45 procent een overstap. Slechts 27 procent denkt aan een verandering van de aanbieder van mobiele telefonie. Matthijssen geeft aan dat, wanneer bedrijven overstappen naar een nieuwe aanbieder, dit vaak een negatieve keuze is, ingegeven door ontevredenheid over de dienstverlening of de prijzen van de huidige aanbieder. "Blijkbaar kan Wim Dik nog aardig bewegen met zijn handen op de rug gebonden en zijn voeten in het beton", refereert Matthijssen aan een uitspraak van de KPN-directeur die zich beklaagde over de regelgevers.
Opvallend is dat 90 procent van de grootgebruikers ontevreden is over de prijsstelling van KPN terwijl toch slechts weinige de overstap wagen. "Dit kan betekenen dat het gemiddelde BTG-lid weinig veranderingsgezind is. Of ze zijn niet ontevreden met het totale pakket van KPN Telecom", aldus Matthijssen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1998-05-26T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.