Bonden en EDS sluiten cao af

Automatiseringsbedrijf EDS heeft met de vakbonden een akkoord bereikt over een cao. De collectieve overeenkomst loopt tot 2001. Het akkoord bevat een regeling voor prestatiebeloning. De salarisstijging van de werknemer is daarbij mede afhankelijk van zijn beoordeling.

De bonden staan niet te trappelen om prestatiebeloning in te voeren. Het bedrijf met de Amerikaanse cultuur hield echter vast aan dit systeem, omdat EDS het wereldwijd hanteert. De bonden hebben wel bedongen dat het systeem per 1 januari 2000 verandert. De cao bevat ook een aantal flexibele voorwaarden. Werknemers kunnen een aantal vrije dagen in geld omzetten of dagen kopen.
CNV-onderhandelaar Wim Burggraaf is tevreden. Hij noemt de prestatiebeloning een "zwak punt", maar is vooral blij dat de bonden binnen zijn bij EDS. "Bij reorganisaties zullen wij nu een rol gaan spelen", aldus Burggraaf. Hij hoopt dat dit akkoord een uitstraling zal hebben naar andere IT-bedrijven met een Amerikaanse achtergrond. "Ze zien dat er best met ons valt te praten."
EDS wil met de cao de arbeidsvoorwaarden eenduidiger maken. De onderneming is de laatste jaren ondermeer door overnames flink gegroeid. "De cao is een duidelijk stap richting arbeidsvoorwaardelijke integratie van alle bedrijfsonderdelen", aldus Jan Sinoo, president van EDS Benelux.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1998-05-28T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.