Onvrede onder werknemers SCI

Werknemers van PC-assemblagebedrijf Spacecraft Incorporated (SCI) hebben in een anonieme brief aan vakorganisatie FNV geklaagd over de arbeidsvoorwaarden binnen het bedrijf.

Dit heeft Folkert de Vries van FNV Bondgenoten bevestigd. De bond zal in december een gesprek voeren met de directie van het bedrijf. Volgens De Vries ontving hij een "een waslijst aan klachten". Hij wil niets kwijt over de details, behalve dat het ging om "het pakket aan arbeidsvoorwaarden". SCI is het Amerikaanse bedrijf dat in het Groningse plaatsje Leek computers in elkaar zet voor Hewlett-Packard. Binnen afzienbare tijd verhuist het assemblagebedrijf naar een nieuw onderkomen in Heerenveen.
De ontevreden geluiden van de werknemers zijn inmiddels doorgedrongen tot de lokale politiek. De fractie van GroenLinks heeft het college van burgemeester en wethouders gevraagd naar de gang van zaken bij SCI, nadat de partij had vernomen dat er geen cao bestaat voor de onderneming en dat de directie geen structureel overleg voert met de bonden. "Er gaan tenslotte miljoenen guldens aan overheidssteun naar het bedrijf", licht fractievoorzitter Retze van der Honing zijn beweegredenen toe. Volgens hem kan de overheid behalve kritisch volgen, geen rechtstreekse rol spelen in het conflict.
FNV Bondgenoten wacht momenteel de uitkomst af van een `werkingssfeeronderzoek'. Dit rapport moet uitwijzen of SCI tot de metaalindustrie of de IT-branche behoort. In het eerste geval kan het personeel een beroep doen op de cao voor deze branche. De Vries zal de zaak in de gaten houden tot er meer duidelijkheid ontstaat. Opdrachtgever Hewlett-Packard houdt zich volgens een woordvoerder buiten de zaak. "Pas als er echt grote problemen ontstaan kunnen we ons er voor gaan interesseren". SCI weigert elk commentaar.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1998-11-16T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.