Sun stelt Ultrasparc open voor Linux

Sun gaat een Linux-versie bouwen die draait op de eigen Ultrasparc-servers en -werkstations. Zowel ontwikkelaars als gebruikers kunnen een Ultrasparc-versie van Linux gratis ophalen.

Wederverkopers kunnen door dit initiatief Ultrasparc-werkstations uitrusten met zowel de besturingssystemen Solaris als Linux. Daarmee komt het tegemoet aan gebruikers die in beide besturingssytemen werken. Verder kondigde Sun aan Solaris compatibel te maken voor Linux, om Linux-toepassingen te kunnen gebruiken op het Solaris besturingssysteem. Maar het zal nog wel enige tijd duren voor het zover is, aldus Robert Novak van Sun. Een lijst met sites is te vinden ophttp://www.sun.com/products-n-solutions/promotions.html.
Sun Microsystems maakte ook bekend op 25 januari volgend jaar Jini vrij te geven. Grote baas Scott McNealy ontkrachtte de geruchten dat dit Java-besturingssysteem vooral geschikt zou zijn voor toepassingen in bedrijfsnetwerken. Hij benadrukte dat Jini bij uitstek geschikt is voor toepassing in consumentenomgevingen, waarbij apparaten te verbinden zijn via het elektriciteitsnet.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1998-12-10T00:00:00.000Z Redactie Computable