In Europa wint Activestore van Javapos

De Europese detailhandel lijkt als integratie-standaard voor het winkelkanaal de nieuwe Activestore-programmatuur van Microsoft te aanvaarden. Binnen afzienbare tijd kunnen PC's en kassa's eindelijk vlot samenwerken. De belangrijkste opponent is Sun met Javapos, een oplossing die in de Verenigde Staten veel steun krijgt.

Microsoft presenteerde vorige week samen met ICL de gebruiksklare versie van deze middleware in Nederland. Ondermeer Albert Heijn, Vendex (Edah), Certec en Riva (beide retail automatisering) zijn nauw betrokken bij de ontwikkeling van Activestore.
Activestore maakt vooral aansluiting van elektronische winkelapparatuur op PC's mogelijk. De programmatuur biedt een open en schaalbaar raamwerk, gebaseerd op Windows DNA-architectuur. Daarnaast heeft Microsoft deole for point-of-sale-specificatie (Opos) ontwikkeld voor winkelapparatuur. Deze is gebaseerd op Microsofts eigen component object model (com), Active X en ole-technologie. Volgens Microsoft hebben 160 bedrijven - IT-dienstverleners en ontwikkelaars - zich al aan Opos geconformeerd.
Sun heeft een concurrerende standaard ontwikkeld: Javapos. Deze is begin van dit jaar geaccepteerd door de overkoepelende Amerikaanse National Retail Federation. IBM, NCR en Siemens Nixdorf werken hier ook aan mee. Volgens Forrester Research maakt Javapos een goede kans de leidende standaard te worden.
Reden voor de ontwikkeling van Activestore is de veelheid van geïsoleerde specifieke toepassingen van point-of-sale-apparatuur, zoals kassa's, scanners en barcodelezers. Microsoft wil samen met ICL van Activestore een nieuwe standaard maken voor applicaties onder Windows NT, compleet metplug and play, snellecrash recovery, duidelijke bevoegdhedenstructuur en importfuncties voor data uit randapparatuur. Bovendien biedt Activestore een simpelere gebruikersinterface dan Windows. Het bevat ook basale functies en gestandaardiseerde schermmeldingen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1998-12-08T00:00:00.000Z Redactie Computable