Microsoft overweegt 'Windows-lease'

Microsoft bevestigde deze week dat het overweegt een jaarlijkse vergoeding te vragen voor zijn besturingssysteem Windows. Deze verklaring volgt op het uitlekken van een intern memo hierover, dat is gepresenteerd in de lopende antitrustzaak tegen de softwareleverancier.

In december vorig jaar stuurde Joachim Kempin, senior vice-president voor de softwareverkoop aan PC-fabrikanten, een bericht aan topman Bill Gates waarin hij deze 'software-lease' omschreef. Kempin, die nu getuigt in de rechtszaak, noemde de jaarlijkse vergoeding in zijn memo 'het beste voor de lange termijn'. Mensen die een nieuwe computer kopen, betalen nu een eenmalig bedrag voor Windows dat echter wordt meeberekend in de totale prijs van de computer zelf.
Woordvoerders Adam Sohn en Mark Murray van Microsoft benadrukken dat het vragen van een jaarlijkse vergoeding slechts een idee is waar naar wordt gekeken, net zoals we veel andere voorstellen voor software-verkoop onderzoeken. "Dit is niet een licentie-optie die bijna realiteit is", aldus Murray. Het voorstel van Kempin zou overigens pas tegen het jaar 2001 bruikbaar zijn, aangezien er eerst nog een geheel nieuwe infrastructuur voor de betalingen nodig is.
 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1998-11-23T00:00:00.000Z Redactie Computable