China verstevigt grip op Internet

De Chinese regering heeft gisteren nieuwe beperkende wetten voor Internet-gebruik geïntroduceerd. Volgens een minister gaat het hier om maatregelen die 'het lekken van staatsgeheimen' en 'inbreuken op de openbare orde' moeten voorkomen.

De nieuwe wetgeving wordt ook toegepast op verbindingen met computernetwerken in Hong Kong, Macau en Taiwan.
Sinds de introductie van Internet in China in 1995 is het aantal gebruikers explosief toegenomen. Op dit moment zijn er ongeveer 49 duizend servers en 250 duizend PC's aangesloten op Internet. De Chinese overheid vreest voor ondermijning van haar monopolie op informatie en voor de door de staat uitgeoefende controle. De nieuwe regulering, die direct van kracht werd, versterkt de eerder opgelegde beperkingen die gebruikers verplichten zich te registreren en 'een verklaring van goed gedrag' te ondertekenen.
Sancties voor het begaan van computer-gerelateerde misdaden omvatten boetes tot maximaal vijftienduizend yuan (ongeveer vierduizend gulden) voor zowel Internet-providers als individuele gebruikers. Alle providers in China moeten hun Internet-verkeer naar het buitenland via speciale knooppunten sturen, die door de overheid worden beheerd.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1998-01-02T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.