JDK vertaald naar Linux

Sun Microsystems vertaalt de nieuwste versie van zijn Java Developers Kit (JDK) naar het freeware besturingssysteem Linux. JDK 1.2 verschijnt deze maand op de markt en komt ook uit in versies voor Linux, HP-UX van Hewlett-Packard en Suns eigen Unix-variant Solaris.

Het ontwikkelpakket bevat programmeerhulpmiddelen, klasse-bibliotheken en een Java Virtual Machine. Hiermee kunnen ingenieurs applicaties maken die draaien op Linux met behulp van de nieuwste Java-technologieën, aldus Sun. Diverse Java-hulpmiddelen waren al beschikbaar voor de open Unix-variant, maar die waren afkomstig van de gebruikers- en ontwikkelgemeenschap. Sun heeft tot op heden Linux nooit officieel ondersteund.
Gina Centoni, Java-productmanager bij Sun, zegt dat bepaalde delen van eerdere JDK's wel te gebruiken waren op het Linux-platform, maar dat haar firma dat niet expliciet steunde. Sun verwacht dat de Linux-vertaling een groot succes zal zijn in de universiteitswereld, waar het gratis besturingssysteem veel aanhang geniet. "Het is echter nog de vraag of dit zal aanslaan bij grote bedrijven. We proberen te begrijpen waar het bedrijfsleven Linux echt voor gebruikt, maar we horen tegenstrijdige berichten. Zelfs over clandestiene installaties waar de directeuren geen besef van hebben", aldus Centoni.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1998-11-03T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.