Microsoft en Qualcomm gaan draadloos

Microsoft en Qualcomm richten samen een nieuw bedrijf op dat zich zal bezighouden met draadloze communicatie. Deze firma zal onafhankelijk van de twee moederondernemingen opereren en "het samengaan van draadloze communicatie en IT-systemen bevorderen", aldus een woordvoerder van Microsoft.

De woordvoerder verklaart dat Microsoft samen met Qualcomm al praat met andere partners die aanvullende producten en diensten kunnen leveren. Analisten zijn van mening dat de twee bedrijven ook kijken naar het integreren van webbrowsers, het mini-besturingssysteem Windows CE en mobiele telefoons.
Het oprichten van deze firma voor draadloze communicatie is ongetwijfeld gerelateerd aan het feit dat grote fabrikanten van mobiele telefoons niet in zee willen gaan met Microsoft en diens Windows CE. Deze leveranciers vrezen dat de softwareleverancier zijn dominante positie op de PC-markt zou willen uitbreiden naar de telefoniemarkt. Die vrees heeft al geleid tot een aantal allianties tussen telefoonfabrikanten, zoals de Symbian-coalitie van Nokia, Motorola, Ericsson en Psion.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1998-11-04T00:00:00.000Z Redactie Computable