Managed hosting door True

Siemens lanceert 64-bit Unix

 

Siemens Nixdorf heeft een 64-bit-versie van zijn Unix-besturingssysteem op de markt gebracht voor diens eigen serie RM-servers. Deze nieuwe Unix-variant, genaamd Reliant Unix 5.44, maakt volledig gebruik van de 64-bit processorarchitectuur die is ontwikkeld door Intel en Hewlett-Packard.

Hierdoor ondersteunt het grote geheugens en het gebruik van omvangrijke bestandssystemen. Het besturingssysteem is per direct verkrijgbaar.
Versie 5.44 van Reliant Unix kan maximaal 24 gigabyte aan hoofdgeheugen gebruiken en bestanden met een grootte van 16 terabyte. Hierdoor zou het niet meer nodig zijn om harde schijven op te delen in segmenten, wat weer minder beheer vereist. Nieuwe 64-bit applicaties kunnen een grotere opslagruimte adresseren tot wel 1 terabyte.
Siemens Nixdorf verzekert dat gebruikers hun huidige 32-bit programmatuur gewoon kunnen blijven gebruiken op het nieuwe platform. Dergelijke applicaties kunnen zelfs gelijktijdig draaien met aangepaste of nieuwe 64-bit software, dankzij twee simultaan beschikbare systeemomgevingen. Daarnaast is de programmeertaal Java opgenomen in het besturingssysteem zelf. Siemens positioneert zijn nieuwe Unix-variant dan ook als ideale Internet- en intranet-server.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/217829). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer over


 
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×