Microsoft begint NT 4.0 offensief

Microsoft drukt bedrijven op het hart nu vast over te stappen naar het besturingssysteem Windows NT 4.0. Zoals analisten al eerder voorspelden, volgt dit op het vele uitstel van de toekomstige versie 5.0, die pas medio volgend jaar op de markt verschijnt. De softwareleverancier benadrukt echter nog steeds de verbeteringen in NT 5.

Het bedrijf voert diverse redenen aan voor migratie naar NT 4, waaronder betrouwbaarheid, bescherming tegen het millennium-probleem en pijnloze migratie naar opvolger NT 5. Hierbij trekt de fabrikant vooral vergelijkingen met Windows 95. Tegelijkertijd belooft Microsoft ook soepele migraties voor de andere versies van het besturingssysteem. "De overstap naar NT 5 is gewoon het eenvoudigst vanaf versie 4, omdat je dan met gelijksoortige registers, drivers en kernels werkt", verklaart productmanager Mark Hassall van de divisie voor Server- en Infrastructuurproducten. Gebruikers die zich laten overhalen alvast naar de huidige versie van Windows NT te migreren, lopen echter nu al tegen die verschillen op.
Een grote vooruitgang zijn de speciale api's (application programming interfaces) en het administratie-raamwerk dat de overstap naar NT 5 moet vergemakkelijken. Een ander pluspunt is de Windows Installer, die de installatie, reparatie en de-installatie van applicaties verzorgt. Een aantal nieuwigheden duikt overigens ook op in het Service Pack 4 voor NT 4, dat dit jaar nog uitkomt. Dit pakket bevat ondermeer broodnodige oplossingen voor meer dan vierhonderd vormen van 'geheugenlekkage', waardoor het geheugen volloopt van NT-servers die lange tijd ononderbroken functioneren. Dit vereist uiteindelijk een herstart van de machine. "We hebben vijftig onnodige 'reboots' weten te schrappen", meldt Hassall.
 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1998-10-06T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.