Managed hosting door True

Banken VS dicht op 31 december 1999

 

Verscheidene banken in de Verenigde Staten die worstelen met het millennium-probleem overwegen om 31 december 1999 uit te roepen tot vakantiedag. Overheidspersoneel heeft op die vrijdag al vakantie, door dit uit te breiden naar de financiële wereld hopen de banken de markt te sluiten.

Hierdoor winnen zij tijd voor het afsluiten van hun jaar, voordat die transacties aangetast kunnen worden door het millennium-probleem.
Technologie-experts waarschuwen al geruime tijd dat de overgang naar het jaar 2000 een wereldwijde chaos in computersystemen kan veroorzaken. Het voorstel van de Amerikaanse banken "kan nuttige voordelen bieden", meent Willam McDonough, directeur van de Federale Reserve Bank in New York. Hij sprak vorige week op een 'jaar 2000 conferentie' in zijn stad en spoorde de aanwezige bankdirecteuren aan om dit probleem "snel of helemaal niet aan te pakken".
Onderzoeksbureau Forrester Research steunt het vakantie-idee van de banken. Directeur George Colony zei echter dat twee of drie opeenvolgende vakanties "de pijn alleen maar uitspreiden". Recent onderzoek van Forrester wees uit dat vooral financiële instellingen last zullen ondervinden van de millennium-wisseling.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/218585). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer over


 
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×