Microsoft stopt support Novell NDS

Gebruikers van NT 4.0 en toekomstige gebruikers van NT 5.0 krijgen van Microsoft geen technische ondersteuning meer voor NDS voor NT. Deze weigering van Microsoft is volgens sommigen de laatste nagel in de kist van Novell.

Dit laatste bedrijf beschuldigt Microsoft van een politiek complot tegen zichzelf. Novell verlaagde onlangs de prijs van zijn Novell Directory Services (NDS) voor Windows NT met 25 procent. De kibbelende bedrijven laten systeembeheerders achter met de volgende keuze: wachten op NT 5.0 (met verbeterdedirectory services van Microsoft) of doorgaan met NT 4.0 en NDS zonder de technische ondersteuning van Microsoft.
Microsoft claimt dat NDS twee kritische DLL-bestanden vervangt, wat de veiligheid van het besturingssysteem in gevaar brengt. Op het gebied van directory services heeft Novell een technische voorsprong van tenminste dertien maanden. Microsoft heeft echter het marktaandeel om het Novell moeilijk te maken en wederom stuurloos achter te laten.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1998-01-20T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.