Microsoft lonkt naar vormgevers

Microsoft wil de vormgeverswereld paaien met de toekomstige 3D-webtechnologie Chromeffects en nieuwe snufjes in het vertraagde Windows NT 5.0. Steve Ballmer, sinds kort president van de softwarefirma, demonstreerde gisteren nieuwe grafische technologieën op de Seybold-conferentie in San Francisco.

De topman beloofde tegelijkertijd voortdurende ondersteuning voor het Macintosh-platform van Apple Computer.
Verder zei Ballmer dat Windows NT 5.0, dat volgens de topman begin volgend jaar uitkomt, meer functionaliteit bevat voor vormgevers en uitgevers. Volgens Microsoft geniet Chromeffects flinke steun van hardwareleveranciers. Dat is niet verwonderlijk, gezien de meer dan forse systeemeisen. Dat terwijl deze 3D-webtechnologie vooral een herimplementatie vormt van functionaliteit die al beschikbaar is in verschillende Internet-standaarden, zoals Vrml (virtual reality markup language). Microsoft past deze mogelijkheden alleen toe in een eigen, Windows-specifiek formaat.
De grafische technologie komt deze herfst uit, maar alleen voor Windows 98, waarin de technologie dan wordt geïntegreerd. "Dat is waarschijnlijk nogal controversieel", grapte Ballmer, die hiermee verwees naar de huidige juridische verwikkelingen met het Amerikaanse ministerie van Justitie. De overheid klaagt Microsoft aan voor het 'integreren' van zijn producten met zijn marktdominerende besturingssysteem, om zo gebruikers aan zich te binden en concurrenten uit te sluiten.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1998-09-03T00:00:00.000Z Redactie Computable