Ondersteuning Motif naar ICS

Open Group zegt weer een onderdeel van de Unix-technologie vaarwel. Dit keer draagt de groep de ondersteuning van Motif over aan Integrated Computer Solutions (ICS). ICS is vanaf het begin bij de ontwikkeling van Motif betrokken geweest. Open Group blijft wel de updates en aanpassingen ontwikkelen.

Hoewel de laatste versie van de software (Release 2.1) al twee jaar geleden op de markt verscheen, komen nu pas de eerste Unix-besturingssystemen beschikbaar waarvan het een onderdeel vormt. Eind dit jaar wil Open Group een nieuwe versie (2.1.20) op de markt brengen. Het blijft echter onduidelijk of de geldschieters van Open Group achter het ontwikkelen van een versie 3.0 staan.
Voor ICS is de service op Motif een welkome uitbreiding. De onderneming haalt het overgrote deel van de omzet uit dit product. Om de risico's die kleven aan het afhankelijk zijn van één product te beperken, voert het momenteel wel besprekingen met Santa Cruz Operation (SCO) om Tarantella in het verkooppakket op te nemen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1998-09-02T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.