TI werkt aan 0,07 micron-chipproces

Texas Instruments werkt aan een nieuwe technologie voor chipproductie die 's werelds kleinste transistoren oplevert (0,07 micron). Hierdoor zijn kleinere en snellere chips mogelijk, die bijvoorbeeld 400 miljoen transistoren bevatten en kloksnelheden vanaf 1 gigahertz halen.

De eerste producten op basis van deze technologie komen rond het jaar 2001 op de markt.
Dit nieuwe productieproces zal verder ontwikkeld en voor het eerst gebruikt worden in het onderzoekslaboratorium van TI in Dallas. Daar zullen chipwafels van 300 millimeter transistorverbindingen van 0,07 micron gebruiken. Deze kleine, snelle chips zullen ook nog eens een laag stroomverbruik hebben: naar schatting slechts 1 volt. Daarbij ondersteunen deze toekomstige producten invoer- en uitvoersignalen van maximaal 3,3 volt.
De nieuwe transistoren zijn ontworpen voor zowel analoge als digitale toepassingen. Hierdoor kan TI met de eerste concrete producten al gemengde signaal-functies integreren met digitale logische kernen op hoge snelheden. "We stappen in een nieuwe eeuw met een procestechnologie die het mogelijk maakt de kracht van een supercomputer op te nemen in een systeem dat je in je hand kunt houden", zegt onderzoeksdirecteur en vice-president Yoshio Nishi van TI.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1998-08-27T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.