Compaq België snijdt fors na fusie

De integratie tussen Compaq en Digital gaat in België 157 van de 733 banen kosten. Dat is 21,4 procent van het totaal aantal functies, iets hoger dan het wereldwijde gemiddelde.

Compaq wil 17.000 van de 82.000 banen schrappen, wat neerkomt op 20,7 procent. Wordt het Belgisch percentage op de Nederlandse Compaq (254 medewerkers)- en Digital (2300 werknemers)-organisaties losgelaten, dan zou het gaan om zo'n 540 banen. Klaas Nienhuis, voorzitter van de Digital-Ondernemingsraad in Utrecht, verwacht niet dat er zoveel banen worden geschrapt. Eerdere schattingen van betrokkenen in mei van dit jaar liepen uiteen van enkele tientallen tot ongeveer honderd.
De Belgische directie laat nog in het midden waar de ontslagen precies vallen. Wel is uit perspublicaties af te leiden dat er vooral dubbelfuncties worden geschrapt en waarschijnlijk tientallen internationale functies, omdat die in München worden gecentraliseerd. Volgens de bonden in België staan bij het tijdelijk personeel en onderaannemers eveneens functies op de tocht.
De Nederlandse Compaq- en Digital-organisaties tonen zich verrast over het nieuws uit België. "Ze zitten daar al in een fase waar wij absoluut nog niet inzitten", zegt een woordvoerster. Aankomende woensdag is er weer overleg tussen vakbonden en de directie.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1998-08-25T00:00:00.000Z Redactie Computable