Compaq vertrouwt op Alpha voor NT

Compaq gebruikt de Alpha-processor van dochteronderneming Digital Equipment (Dec) als speerpunt in zijn bestorming van de Windows NT-markt. De firma is druk bezig zijn gevarieerde verzameling aangekochte en eigen serverproducten te verenigen in één uniforme lijn.

Sommige bestaande Alpha-servers worden gemoderniseerd en andere worden vervangen door Compaq-machines. De Intel-servers van Dec gaan geleidelijk op in de Proliant-serie en zullen in de loop van volgend jaar verdwijnen. Compaq wil de bovenkant van de NT-markt veroveren met nieuwe Proliant-servers die draaien op de processor van Dec. De huidige Alpha-servers worden vooral op de Digital Unix- en Open VMS-markten gericht.
"De nieuwe Proliant Alpha-computers draaien alleen Windows NT en zullen aanzienlijk goedkoper zijn dan het Digital-equivalent. Wij zullen NT alleen marketen op de Proliant-reeks en niet op de Alpha-servers", verklaarde bedrijfsgroepmanager Hugh Jenkins van Compaq. Analist Peter Lemon van onderzoeksbureau IDC is verbaasd over de breedte van de producten die Compaq overhoudt aan de overnames van Digital en Tandem. "Je hebt het hier over een gigantische hoeveelheid ondersteuning die nodig is voor al deze technologie. Het zijn niet alleen Intel-chips, maar ook Mips en Alpha. Dat vereist een grote investering in werknemers, ontwikkeling èn kosten.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1998-08-24T00:00:00.000Z Redactie Computable