Digital ontwikkelt goedkope NT-Alpha-server

Digital ontwikkelt momenteel een op Alpha-gebaseerde Windows NT-server die op het gebied van prijs concurreert met Intel-systemen. Digital, deze week door Compaq gekocht, wil met het wegnemen van de prijsdrempel een groter deel van de markt bewegen snelle Alpha-chips te gebruiken.

De processoren in de nieuwe servers zijn enigszins aangepast, zodat ze alleen met NT draaien. Alpha Firmware, nodig om OpenVMS en Digital Unix te starten, wordt uit de chip verwijderd. Dit past in de strategie om de server als NT-product te positioneren.
Het NT-systeem van Digital biedt beduidend meer processorkracht dan Intel-systemen. Gebruikers met prestatieproblemen die de Alpha-processor door de hoge prijs links hebben laten liggen, wil Digital nu over de streep trekken.
In oktober 1997 kocht Intel de Alpha-technologie van Digital. Deze nieuwe strategie komt op een moment dat de omzet van Alpha-producten onder grote druk staat. Het laatste kwartaal groeide de omzet van Alpha-servers met 2 procent; van werkstations daalde de omzet met 27 procent.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1998-01-28T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.