Op naar uniform Unix/NT-bestandsformaat

Veritas Software richt een consortium op met een aantal 'vooraanstaande NT-opslagleveranciers' om de verschillende bestandsformaten voor Unix en Windows NT te verenigen.

Een uniform bestandsformaat is in toenemende mate aantrekkelijk door de groeiende populariteit van het 'opslagnetwerk'-concept. Het gevaar bestaat echter dat het 'Open NT consortium' simpelweg een nieuw bestandsformaat introduceert.
Analisten verwachten niet dat Microsoft en Sun een alternatief voor hun eigen bestandssysteem aanvaarden. Dit zou het initiatief van Veritas kunnen dwingen tot een derde bestandsformaat dat de andere twee omvat. Opslagfirma's als EMC, Amdahl, Sun en Storagetek werken al aan faciliteiten voor het delen van bestanden tussen mainframes en zware Unix-systemen. Tegelijkertijd werkt Unix-leverancier de Santa Cruz Operation (SCO) met een aantal opslagbedrijven voor 'slanke client netwerk'-systemen aan de integratie van Unix- en NT-bestandsopslag.
Het consortium-in-wording van Veritas wil zijn toekomstige specificatie tot standaard laten verheffen. De softwarefirma heeft overigens al een ontwikkelovereenkomst met Microsoft gesloten, die Veritas-technologie gebruikt in Windows NT 5.0. Naar verwachting is Sun betrokken bij Veritas' software voor hoge beschikbaarheid met de codenaam Thor, die waarschijnlijk volgende maand wordt onthuld. Andere fabrikanten die meewerken aan dit product zijn NCR, EMC, Storagetek, Hewlett-Packard en Dell.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1998-08-18T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.