Oracle lokt Microsoft SQL-gebruikers

Oracle kondigt een hulpmiddel aan waarmee gebruikers makkelijker kunnen overstappen van Microsoft SQL Server naar de Oracle 8-databank. Een bètaversie van de Oracle Migration Workbench wordt nu onderworpen aan testen. Het gratis product komt eind dit jaar uit.

De leverancier beweert zelfs dat de overstap van een Microsoft- naar een Oracle-databank hiermee makkelijker is uit te voeren dan de migratie van een oudere SQL-versie naar de nieuwste SQL Server 7.0.
Daarnaast kondigde de softwarefirma de bètaversie aan van zijn Oracle 8 Wizards for Visual Studio. Dit pakket hulpmiddelen rust de Oracle 8-databank uit met grafische, geautomatiseerde hulp voor het sneller en eenvoudiger ontwikkelen van applicaties voor Windows NT. Hiermee stevent Oracle af op een botsing met Microsoft.
"Oracle wil de beste databank op Windows NT leveren en ons marktaandeel toont aan dat we daarin succes hebben", meldt Mark Jarvis, vice-president marketing bij het bedrijf. Cijfers van analistenfirma Dataquest ondersteunen deze uitspraak. De verkoop van databanken groeide vorig jaar 91 procent, waarbij Oracle 41,5 procent van die markt in handen heeft en Microsoft 38,8 procent. Analist Robert Craig van onderzoeksbureau de Hurwitz Group meent dat de nu aangekondigde software slechts de eerste stap is in de oplaaiende strijd over NT-databanken. "Het zal me niet verbazen als Microsoft met een hulpmiddel komt voor eenvoudige migratie naar SQL Server."
Ondertussen reorganiseert Oracle zijn applicatie-divisie en legt het meer nadruk op erp-producten (enterprise resource planning) voor bedrijfsautomatisering.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1998-08-19T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.