Compaq schetst toekomst zware servers

Compaq Computer geeft nu officieel toe dat het de servers met Mips-processoren van dochter Tandem wil schrappen ten gunste van Intel- of DEC Alpha-systemen. De huidige Integrity FT-systemen die de Nonstop Unix-implementatie van Tandem draaien, moeten tegen 2001 gemigreerd zijn naar één van die andere processorplatformen.

Woordvoerders van het bedrijf doen geen uitspraken over welke chip de voorkeur krijgt, maar benadrukken wel de voordelen van de Alpha ten opzichte van Intels Merced. Tegen de tijd dat die toekomstige processor leverbaar is, zal de Alpha tweeëneenhalf keer zo krachtig en de helft goedkoper zijn, aldus Compaq. Bovendien worden er dan veel meer Alpha-chips per wafel geproduceerd dan de Merced, die nog in productie moet gaan.
Het eigen Himalaya Integrity Nonstop-besturingssysteem van Tandem heeft een toppositie gekregen in de platformstrategie van Compaq. Alpha-systemen met Digital Unix, Open VMS en Windows NT vullen het middensegment, boven geclusterde Proliant-servers met Intel-chips die draaien op Windows NT, SCO Unix en Novell Netware. De Intel-machines van DEC verdwijnen in hun huidige vorm en gaan uiterlijk volgend jaar op in de Proliant-computers van Compaq. De firma meent dat het werk aan het 64-bit Bravo Digital Unix in 2000 gereed zal zijn. Dit nieuwe besturingssysteem verbindt Tandem-machines met de ccnuma-technologie van Sequent. Daarnaast belooft Compaq ook een nieuwe versie van Digital Unix, die in 1999 uitkomt.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1998-08-20T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.