Recordvraag iMac overstijgt verwachting

Apple Computer meldt een bijzonder grote vraag in de Verenigde Staten naar zijn nieuwe consumentencomputer, de iMac. Rapporten van zijn distributeurs melden een recordvraag en in veel gevallen complete uitverkoop gevolgd door nabestellingen.

Winkelketen CompUSA noemt dit de grootste computerlancering ooit. Groothandel Computerware zegt afgelopen zaterdag meer iMacs te hebben verkocht dan PC's in de hele maand juli.
Analisten van de financiële instelling Credit Suisse First Boston (Csfb) zeggen dat de wederverkopers die zij hebben geïnterviewd nagenoeg alle zijn uitverkocht. Per winkel zijn gemiddeld veertig iMacs over de toonbank gegaan en veertien nabestellingen genoteerd. Uitgaande van deze getallen schat Csfb dat Apple een omzet van zeven miljoen dollar heeft gehaald in de eerste twee dagen dat de iMac te koop is. Dit zou een gezonde groei voor de Mac-fabrikant betekenen.
"We leveren komend weekend enkele tienduizenden nieuwe iMacs aan onze distributeurs", verklaart interim-president Steve Jobs van Apple. Deze grote vraag bevestigt de verwachtingen die ontstonden naar aanleiding van de 150 duizend voorbestellingen die de leverancier twee weken geleden onthulde. Apple hoopt niet-Mac-gebruikers en mensen die nog geen computer hebben te lokken met de iMac. Deze machine kost 1300 dollar, voor Mac-begrippen een zeer lage prijs, en is eenvoudig op te zetten voor (Internet-)gebruik.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1998-08-20T00:00:00.000Z Redactie Computable