PC Welt vrijuit na klacht Microsoft

Het Duitse maandblad PC Welt in München zal niet vervolgd worden wegens schending van Microsofts auteursrecht. Dit heeft een Duitse openbare aanklager bekendgemaakt.

Microsoft Duitsland had het maandblad vijf maanden geleden aangeklaagd wegens een artikel in het maartnummer dat beschreef hoe de beveiliging van enkele MS-programma's te omzeilen valt.
Volgens Microsoft gaf deze beschrijving zoveel details bloot dat daarmee het auteursrecht van het bedrijf op de programmatuur geschonden werd. Tevens beschuldigde het bedrijfPC Welt van computerfraude. Ook deze beschuldiging wordt niet vervolgd.
De openbare aanklager kon geen bewijs vinden voor Microsofts stelling dat het openbaar maken van beschermde programmagegevens heeft geleid tot illegaal gebruik van de software door derden. Wel benadrukte aanklager Schmidt-Sommerfeld dat de persvrijheid niet zover gaat dat de pers aanwijzingen mag publiceren die kunnen leiden tot het schenden van auteursrecht. Dat kan een vorm van 'aanzetten tot' zijn. Als de aanklager alsnog bewijzen van die schending vindt, kan ze het onderzoek heropenen, zo liet ze weten. In een persbericht stelt Microsoft dat deze formulering het principe bevestigt dat dergelijke publicaties strafbaar kunnen zijn.
TussenPC Welt en Microsoft Duitsland bestaat al langer spanning. Het blad publiceert regelmatig kritische artikelen over MS-programma's en waarschuwt voor fouten in zowel Windows 95 en NT als Internet Explorer. De browseroorlog speelt mee, omdatPC Welt Netscape's Navigator veiliger vindt.
 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1998-08-04T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.