DEC en Microsoft versterken NT-alliantie

Digital (DEC) en Microsoft hebben gisteren hun samenwerking uitgebreid om de positie van Windows NT te versterken als besturingssysteem voor zware toepassingen bij grote bedrijven.

De twee bedrijven werken daar al 2,5 jaar aan in hun Alliance for Enterprise Computing (AEC), die nu ook wordt vergroot. Digital wordt nu geroemd als de voornaamste leverancier van Windows NT-systemen en -oplossingen.
DEC wil grote bedrijven een compleet productpalet bieden voor de aanschaf, het ontwerp, de implementatie en de ondersteuning van Backoffice-omgevingen. Hierbij verzorgt het bedrijf ook de integratie met niet-Microsoft-platformen. De directeuren van de beide bedrijven, Bill Gates en Robert Palmer, zeggen dat ze meer gaan samenwerken op het gebied van marketing,messaging-functionaliteit, promotie bij Internet-bedrijven en optimalisering van Windows NT voor bedrijfskritische toepassingen.
DEC bijvoorbeeld komt begin volgend jaar met Windows NT-servers die draaien op Alpha-processoren en 32 tot 64 chips per machine bevatten. Dit aantal neemt later verder toe, aldus Digital. Daarnaast bevordert AEC de mogelijkheden van Microsofts NT Server en SQL Server. Deze laatste software wordt ondermeer gecombineerd met Digitals Altavista-technologie voor het opslaan, archiveren en zoeken van data.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1998-01-29T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.