Informix database op 64-bit HP-UX

Databaseleverancier Informix heeft een 64-bit versie van zijn kernproduct Dynamic Server uitgebracht voor HP-UX, het Unix-dialect van Hewlett-Packard (HP). Daarnaast ontwikkelt Informix samen met SAP en HP een versie van de bedrijfsbrede software R/3 voor het 64-bit platform.

Met deze en andere aankondigingen op de gebruikersconferentie in Seattle vorige week profileerde de databaseleverancier zich weer als speler in de bovenkant van de markt.
Ook is Informix opnieuw actief op het gebied van objectrelationele technologie. Het presenteerde een nieuwe toepassing (Data Blade) voor zijn Universal Data Option (objectrelationele toevoeging op de Dynamic Server-database). Hiermee zijn complexe ruimtelijke gegevensobjecten snel te transformeren naar drie-dimensionale beelden. Na het debacle van de Universal Server begin vorig jaar, begint Informix deze technologie weer te promoten.
Verder was Seattle het podium voor een nieuw samenwerkingsverband met IBM. De Dynamic Server-database is gecertificeerd voor IBM's TX-series, middleware die transacties over netwerken vereenvoudigt. Gebruikers hebben daarmee meer grip op gedistribueerde transactie-omgevingen, zoals toepassingen voor e-handel en andere Internet-applicaties.
Tot slot onthulde Informix een nieuwe grafische ontwikkeltool: Visionary. Dezefront end voor Universal Data Option stelt ontwikkelaars in staat om door complexe datatypen te navigeren, deze te manipuleren en er vervolgens applicaties van te bouwen. Informix' vorige grafische tool, New Era, werd koel ontvangen in de softwarewereld. Momenteel is de status van het product 'onderhoud', aldus een woordvoerder - marketingterminologie voor 'dumpen van het product'.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1998-07-24T00:00:00.000Z Redactie Computable