Sun versimpelt installatie op Solaris

Sun Microsystems heeft een overeenkomst gesloten met Installshield Software voor een Solaris-versie van het grafische, eenvoudige installatieproduct van die firma. Tot nog toe moesten applicaties voor Suns Unix-variant Solaris worden geïnstalleerd middels commando's en scripts.

Installshield was voorheen alleen verkrijgbaar in een Windows- en een Java-versie. Volgens de leveranciers gebruiken negentig van de honderd grootste ontwikkelaars van Windows-software zijn product om hun applicaties te installeren. De Java-versie van Installshield is al meer dan een jaar uit en zit nu bij versienummer 2.01. De twee bedrijven hebben enkele Java-klassen uit dat product gecombineerd met ondermeer Suns Remote Method Invocation (RMI) voor communicatie tussen gedistribueerde Java-objecten. Het resultaat hiervan is een software-ontwikkelpakket dat vanaf vandaag is te downloaden bij Sun (http://www.sun.com/).
De Solaris-Installshield draagt de naam Web Start Wizards en wordt opgenomen in versie 2.7 van het Unix-besturingssysteem, dat binnen enkele maanden op de markt moet verschijnen. Daarnaast neemt Installshield de samen ontwikkelde technologie ook op in de aanstaande versie 2.1 van zijn Java-product. Alle versies van de Installshield-producten hebben het uiterlijk van een Windows-applicatie, maar de variant voor Solaris biedt enkele extra opties voor gedistribueerde applicaties die specifiek zijn voor dat Unix-platform.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1998-07-28T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.