Linux verovert zakelijke markt

Oracle, Netscape en Informix vertalen hun zware bedrijfssoftware naar het gratis besturingssysteem Linux. Vanaf eind dit jaar verovert deze Unix-variant de Informix- en Oracle 8-databanken, de Netscape Messaging Server en de Netscape Directory Server.

Hiermee voegen deze softwareleveranciers zich bij Computer Associates en Corel, die al eerder ondersteuning voor dit platform aankondigden.
Indien Oracle 8 voor Linux-op-Intel een succes wordt, wil de leverancier ook een versie voor Linux-op-Alpha uitbrengen. Oracle lanceert in het eerste kwartaal van 1999 versie 8.1 van zijn database, die dan ook op Linux uitkomt. Daarnaast belooft de firma een vertaling van zijn Applications-serie. Concurrent Informix brengt allereerst zijn databank en een aantal hulpmiddelen uit voor Linux. "We beginnen geleidelijk aan de ondersteuning van Linux en kijken daarbij naar de interesse van klanten", zegt Mike Saranga, vice-president voor onderzoek en ontwikkeling bij Informix.
Linux-schepper Linus Torvalds voorspelde op de 'Future of Linux'-conferentie vorige week in Californië dat het besturingssysteem zijn invloedssfeer uitbreidt naar desktopcomputers. Tot nog toe is Linux vooral populair bij technisch onderlegde gebruikers voor servers. Torvalds roept ontwikkelaars op meer applicaties te maken voor eindgebruikers en zelfs consumenten. "We hebben alle stukjes van de puzzel voor de server-kant. Nu moeten we de eindgebruiker nog veroveren.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1998-07-22T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.