Ingres II komt naar Linux

Computer Associates werkt aan een Linux-versie van de Ingres II relationele database. Volgens de Noord-Amerikaanse Ingres-gebruikersgroep biedt de leverancier tegen het derde kwartaal van dit jaar een gratis versie aan op zijn website (http://www.cai.com/).

Dat leveringsschema lijkt niet onredelijk, aangezien de softwareproducent een prototype van de database voor het Red Hat Linux-platform al demonstreerde tijdens CA World 98.
Databaseleveranciers Oracle, Informix en Sybase zijn tot op heden nogal terughoudend over eventuele plannen voor het ondersteunen van Unix-variant Linux. Geruchten doen de ronde dat IBM geïnteresseerd is in een Linux-vertaling van zijn DB2-database. Eerder deze maand verwierf het gratis Unix-besturingssysteem al de steun van Sun Microsystems, IBM, Netscape en Corel. Ook onderzoeksbureaus als Gartner Group zien serieuze zakelijke mogelijkheden voor Linux, dat afkomstig is uit de hobby-sfeer. Een grote opsteker is dat ongeveer 50 procent van alle websites draait op de Linux-webserver Apache, die IBM sinds kort levert bij een softwarepakket voor elektronische commercie. Apache neemt daarin de plaats in die Netscapes serversoftware eerst had.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1998-07-13T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.