Mobius Management wil beursnotering

Mobius Management Systems, ontwikkelaar van software voor het beheer en archiveren van elektronische documenten, vraagt nog voor de zomer een notering aan op de schermenbeurs Nasdaq.

Het Amerikaanse bedrijf wil daar drie miljoen aandelen uitbrengen. Om financiële analisten te enthousiasmeren, is het management momenteel op een 'road show' in Europa.
Nieuw kapitaal moet de aanwezigheid op de internationale markt versterken. Het dient ondermeer voor de financiering van de verkoopinspanningen op de internationale markt. Momenteel genereert de onderneming nog geen 10 procent van de omzet (fiscale jaar 1997: 41 miljoen dollar) buiten de Amerikaanse markt. Bovendien zijn de buitenlandse activiteiten nog niet winstgevend. In Europa heeft Mobius een aantal eigen vestigingen of treedt Storage Technology op als distributeur. Tot begin dit jaar gold dit laatste ook voor Nederland, maar inmiddels houdt het bedrijf zelf kantoor in Nieuwegein.
Mobius werd in 1981 opgericht door het huidige management. Het richt zich op grootschalige systemen voor het opslaan, archiveren, beheren en toegankelijk maken van (statische) informatie in zowel de MVS- als een client-server-omgeving. Deze producten voorelectronic document warehousing kunnen documenten van verschillende formaten op een brede waaier van hardware-platformen en opslagmedia bewaren en integreren. De informatie is te benaderen via een gemeenschappelijke grafische interface, inclusief Internet-browsers. Het grootste deel van de omzet komt nog steeds uit de mainframe-omgeving.
Ruim twaalfhonderd organisaties, inclusief 58 van de Fortune 100-bedrijven, gebruikten de software. Financiële instellingen, waaronder ABN Amro in de VS, overheden, telecommunicatie- en nutsbedrijven en grote industriële ondernemingen, zoals Ford, zijn klant. In Nederland wil Mobius zich eerst richten op financiële instellingen en de nutsbedrijven. Sinds januari dit jaar heeft Mobius Benelux hier de activiteiten overgenomen van Storage Technology. Volgens directeur Evert Wernsen zijn er momenteel twee gebruikers in Nederland. Bij een derde, een bank, start binnenkort een proefproject.
 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1998-05-26T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.