Bèta SQL Server 7 beschikbaar

Afgelopen week bracht Microsoft de derde bèta-versie van zijn database SQL Server 7.0 op de markt. Deze eerste bèta-versie met de volledige functionaliteit die in het uiteindelijke product gaat verschijnen wordt gedistribueerd aan zo'n vijftigduizend leden van het Microsoft Developers Network.

SQL Server 7 bevat een aantal belangrijke verbeteringen ten opzichte van de vorige versie: extra analysemogelijkheden, gegevenstransformatie en -replicatie, vergrendeling op rij-niveau (row level locking), ondersteuning van zeer grote databases en OLE-objecten (Object Linking and Embedding), automatisch vergroten of verkleinen van de database en het geheugen, en ingebouwde integriteitscontroles. De prestatieverbeteringen van de database, die steeds dichter de functionaliteit van Oracle, Informix en Sybase benaderd, kan echter niet iedereen bekoren.
Versie 7 bevat volgens één van de bèta-tester nog één problematische eigenschap: "Als de database-software corrupties of hardware-problemen detecteert die alleen 'buiten bedrijfsuren' kunnen worden opgelost, dan gaat de database meteen down. We voelen ons daarbij niet helemaal op ons gemak."
Betsy Burton van de Gartner Group merkt op dat het verschil tussen SQL Server 7 en de rest van de databasemarkt nog altijd erg groot is: "Als je DB2- of Oracle-gebruikers confronteert met het feit dat Microsoft een reboot een acceptabele activiteit vindt, dan trekken ze zich de haren uit het hoofd." Microsoft verdedigt zich als volgt: "De meeste problemen kunnen gewoon opgelost worden tijdens het in bedrijf zijn van het systeem. Maar bij bijvoorbeeld hardware-problemen lukt dat niet. Je zou dan een alarm-signaal uit kunnen laten gaan. Maar dan loop je het risico dat je nog meer schade veroorzaakt dan dat je meteen stopt."
De levering van de marktversie van SQL Server 7 staat nog steeds gepland voor de tweede helft van dit jaar. De komende weken komt Microsoft met een nauwkeurigere leverdatum.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1998-06-30T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.