Managed hosting door True

Rechter veroordeelt oud-Novell-mensen

 

Novell heeft de rechtszaak gewonnen die het tegen drie oud-medewerkers had aangespannen. Deze mogen hun kennis die ze bij de netwerkdienstverlener hebben opgedaan gedurende negen maanden niet gebruiken om software te ontwikkelen voor hun nieuwe onderneming.

De drie ex-werknemers werkten bij het Novells Wolf Mountain-onderdeel, dat zich metclustering-technologie bezighoudt. April vorig jaar verlieten zij die onderneming om een eigen bedrijf te beginnen. Oorspronkelijk stonden ze op goede voet met hun oude werkgever, wat ook tot uiting kwam in de naamWolf Mountain Group van hun eigen bedrijf. Later bekoelde de relatie en werd de naam in Timpanogas veranderd.
Novell spande een rechtszaak aan op grond van een aantal beschuldigingen. Volgens Novell had het drietal contractbreuk gepleegd, was Novells handelsmerk geschonden en was sprake van diefstal van intellectueel eigendom en misbruik van handelsgeheimen. De Timpanogas-drie bestempelde de uitspraak van de rechter als 'intellectuele slavernij' en overwegen in hoger beroep te gaan.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/221181). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer over


 
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×