Rechter veroordeelt oud-Novell-mensen

Novell heeft de rechtszaak gewonnen die het tegen drie oud-medewerkers had aangespannen. Deze mogen hun kennis die ze bij de netwerkdienstverlener hebben opgedaan gedurende negen maanden niet gebruiken om software te ontwikkelen voor hun nieuwe onderneming.

De drie ex-werknemers werkten bij het Novells Wolf Mountain-onderdeel, dat zich metclustering-technologie bezighoudt. April vorig jaar verlieten zij die onderneming om een eigen bedrijf te beginnen. Oorspronkelijk stonden ze op goede voet met hun oude werkgever, wat ook tot uiting kwam in de naamWolf Mountain Group van hun eigen bedrijf. Later bekoelde de relatie en werd de naam in Timpanogas veranderd.
Novell spande een rechtszaak aan op grond van een aantal beschuldigingen. Volgens Novell had het drietal contractbreuk gepleegd, was Novells handelsmerk geschonden en was sprake van diefstal van intellectueel eigendom en misbruik van handelsgeheimen. De Timpanogas-drie bestempelde de uitspraak van de rechter als 'intellectuele slavernij' en overwegen in hoger beroep te gaan.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1998-02-03T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.