AT&T en Microsoft in juridisch gevecht

AT&T heeft onthuld dat het eind vorig jaar een rechtszaak is begonnen tegen Microsoft over toegang tot de broncode van Windows NT. De telefoonfirma beweert dat de softwareleverancier een contract uit 1991 heeft geschonden door de broncode van het NT-besturingssysteem niet te leveren.

AT&T heeft een licentie op de broncode van Windows NT om Unix-versies te ontwikkelen van de Lan Manager-software en de NT Advanced Server. Met die laatstgenoemde software kunnen NT- en Unix-applicaties op hetzelfde serverplatform draaien. Volgens de aanklacht weigert Microsoft de broncode van de aanstaande versie 5.0 van NT uit handen te geven. De leverancier zou hiermee Unix-gebruikers onder druk willen zetten om te migreren naar zijn NT.
Microsoft ontkent de aantijgingen, die tot op heden geheim zijn gehouden door beide partijen. Een woordvoerder meldde: "We hebben het contract tot op de letter gevolgd en het is duidelijk dat AT&T de overeenkomst probeert te herschrijven." AT&T heeft de broncode van NT 5 wel even in huis gehad, maar na enkele maanden trok Microsoft de toestemming om die te gebruiken in. De rechtszaak komt naar alle waarschijnlijkheid in september voor de rechtbank, rond dezelfde tijd dat Microsoft in de gedaagdenbank staat voor de antitrustzaak die het Amerikaanse ministerie van Justitie en twintig staten hebben aangespannen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1998-06-18T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.