Windows Terminal Server deze week uit

Microsoft lanceert deze week zijn Windows Terminal Server (WTS) om meerdere gebruikers te ondersteunen op een enkele computer die Windows NT 4 draait. De leverancier onthult de prijs en inhoud van het pakket op de PC Expo in New York.

WTS zal waarschijnlijk hetzelfde prijskaartje krijgen als NT 4, te weten 1130 dollar voor tien gebruikers. Licenties voor client-computers zullen 200 tot 270 dollar per stuk kosten, aldus welingelichte kringen.
De grootste markt voor WTS ligt bij de 80 tot 90 miljoen machines die nog Windows 3.1 gebruiken. Dit meent analist Dwight Davis van onderzoeksbureau Summit Strategies. "Als die bedrijven niet gemigreerd zijn naar Windows 95, 98 of NT, hebben ze nu de mogelijkheid om 32-bit Windows-applicaties te draaien op de server." WTS geeft diverse soorten client-computers toegang tot Windows-applicaties.
Microsoft raadt klanten aan om een aparte server te installeren voor WTS. Het prestatieniveau zou drastisch kunnen instorten als Backoffice-applicaties draaien op een WTS-server. Citrix Systems biedt al enige tijd zijn Winframe-product waarmee gebruikers toegang hebben tot Windows-applicaties op NT 3.5 servers. Deze softwareleverancier komt binnenkort met een nieuwe versie en daarmee een antwoord op WTS. Ondertussen integreert Microsoft WTS bovenop de kernel van NT 5.0, dat eind dit jaar moet uitkomen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1998-06-15T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.